Werkt u graag met kleur en is het thema kleur een essentieel onderdeel van uw werkzaamheden? Dan is een deeltijdopleiding bij de Nederlandse Kleurenschool een goede keus. De Nederlandse Kleurenschool is een kennisinstelling met als specialisme kleur. Zij verzorgen deeltijdopleidingen tot kleurkundige, registerkleurvormgever, en andere register beroepen met kleur als thema.

Studenten worden in deeltijd opgeleid in de vorm van blended learning. De opleidingen worden gefaseerd in modules aangeboden in een combinatie van praktijk gericht contactonderwijs en een online leeromgeving, e-learning. De docenten zijn professionals die hun sporen verdiend hebben door hun bijdragen aan onderzoek en kennisvermeerdering in de kleurenbranche. Zij hebben veelal zelf een praktijk als als kleurkundige en kunnen hierdoor goed de link naar de praktijk leggen.

De deeltijdopleidingen

De opleiding tot registerkleurvormgever duurt een jaar. Na inschrijving in het landelijk kwaliteitsregister van Stichting BNK mag iemand zich registerkleurvomgever noemen.

Ook verzorgt de NKS diverse bij- en nascholingen.

 

Meer weten?

Kijk op de website van de Nederlandse Kleurenschool.